הכניסה לעיר, ירושלים

תחרות אדריכלות פומבית - ההצעה נעשתה במשותף עם משרד יער אדריכלים, 2008
היקף כ 210,000 מ"ר ,כ-120 דונם
תאור

תכנית הבינוי יוצרת "מקום" באזור הכניסה לעיר אשר מאופיין היום כשטח הפקר, ללא תכנון. מתוכננת ככר אשר תהווה את ה"לב" החי והפועם של מתחם הכניסה לעיר, ותחבר את בנייני האומה עם מבנה תחנת הרכבת המבוצע כיום. מבנה דמוי אצטדיון, בתנועת חיבוק, יתחם את הכיכר, בה תתרחש הפעילות העירונית המגוונת.

אל תוך הכיכר "ישפכו" השדרות העירוניות הראשיות, פארק המע"ר החדש שישתלב בהמשכו עם גן סאקר , וכן גן עמק הארזים ליפתא. מצדי השדרות העירוניות הראשיות מוצעים מתחמים הכוללים שימושים מעורבים: מגורים, תעסוקה, מלונאות, משרדים ותרבות. נקודת ציון עירונית- מגדל בן 40 קומות- מוצע בדופן הפארק במפגש הרחובות הרצל, רבין ובגין.

השפה האדריכלית המוצעת כוללת שילוב של ישן וחדש: מבנה הפלדה העוטף את הכיכר יחד עם קירות האבן הירושלמית. השילוב יסמל את נוכחות האדריכלות העכשווית בעיר ההיסטורית.

ההצעה נעשתה במשותף עם משרד יער אדריכלים.