בי"ס תיכון, נס ציונה

המזמין עיריית נס ציונה
היקף 36 כיתות וחדרי ספח כ- 9000 מ"ר
סטטוס בוצע, 2012
תאור

בית הספר תוכנן כבניין סביב מעין רחוב-"פרוזדור" ראשי שסביבו מוקמו בתי הכיתות. אותו רחוב ראשי ממוקם על קו גובה מרכזי במגרש משופע, אלמנט המעניק לו נגישות לכל חלקי המבנה והחצר.

הרחוב הנמתח ממבואת הבניין ועד לאולם הספורט הוא מעוגל, פתוח לשמיים באמצעות פתח אור ומאפשר נקודת מבט לחצרות של בתי הכיתות. קירות הרחוב והלינאריות שלו הופכים אותו ל"מוזאון פתוח" עבור עבודות התלמידים. הרחוב הראשי נפתח לחצר משותפת המתוחמת ע"י שורת הברושים והדפנות הבנויות של בית הספר.

בתי הכיתות בנויים סביב חללים פנימיים רב תכליתיים, פתוחים לחצרות השקועות בטופוגרפיה הטבעית, ובתוכן טריבונות ישיבה מוצלות. פיצול המבנה לבתי כיתות עם "כתובת", היוצאים מתוך הרחוב הראשי, מאפשר אינטימיות לכל שכבת גיל, לצד מרחב משותף בתחומים הציבורים. תכנון זה יוצר יחסים מורכבים בין חלקי המבנה השונים ,כמו גם בין הפנים לחוץ.