בי"ס יסודי, טייבה

המזמין עיריית טייבה
היקף 18 כיתות 7 דונם
סטטוס בוצע, 2004
תאור

בית הספר משולב ברקמה העירונית הקיימת, תוך פתיחת המבנה לכיכר ולרחוב. הושם דגש על יצירת "מקום", היוצר תחושת שייכות והזדהות של הקהילה.
פריסת המבנה במגרש הבלתי-רגולרי, בקומה אחת ברובו, התאימה לשימושים של הלומדים בכתות הנמוכות, יצרה הגדרה של אזורי חוץ ופנים לחטיבות הגיל השונות, ואפשרה חצר מרכזית משותפת, שמוקמה במפגש צירי מערכת התנועה.

מבני בית-הספר מתוכננים סביב חצרות פנימיות, תוך התאמה לאקלים הים-תיכוני, ולשילוב מוטיבים של האדריכלות המקומית: קמרונות, פטיו, פרגולות מצילות, ופרטי הצללה.

השפה האדריכלית של הבניין מורכבת משילוב של אבן, טיח צבעוני, משרביות מתועשות צבועות ופלדה. שילוב החומרים מבטא חיבור של אלמנטים מקומיים- הבנייה באבן הצומחת מהקרקע, עם משטחי טיח צבעוני - האופייניים לבנייה הים-תיכונית, ועם פלדה- האופיינית לאדריכלות העכשווית.

חללי הלימוד כוללים מגוון פתרונות המאפשרים הוראה פרונטלית, למידה בקבוצות, פינות עבודה לפרויקטים מיוחדים, והתאמה למערכות מחשוב.

הוקפד על איפוק בעיצוב המבנים, תוך שבירת העיצוב המוסדי, והתאמת המבנה למשתמשים לפי הגילאים המשתנים, בקנה המידה ובבחירת הגוונים.

התכנון התמודד עם תקציבים ציבוריים מוגבלים מחד, ותכנון פרטים ובחירת חומרים עמידים לאחזקה לטווח הארוך מאידך.