"שטיח" מגורים, מעלה אדומים

המזמין חב' גולדשטיין
היקף כ-300 יח"ד
סטטוס בוצע, 1982
תאור

שני המבננים משתרעים סביב פארק מרכזי הפונה למדבר וקשורים אליו בסמטאות הולכי רגל.
השטיח המדורג אופייני לאזור הררי מדברי, יוצר תחושת צפיפות גבוהה יחסית , ומעצב "סביבה" ללא שטחים "מתים" וזנוחים. עם זאת, מובטחת פרטיות מירבית על ידי כניסה נפרדת לכל בית ולכל דירה ועל ידי תחימת החצרות הפרטיות בחומות ובגדרות .

הבינוי הצפוף והחומות יוצרים שטחים פרטיים מוגנים מסופות מדבר ומעברים ציבוריים (משעולים) מוגנים משמש ומרוח.

המשעולים להולכי הרגל מקשרים רחוב חנייה היקפי עם שביל לתחבורה ציבורית העובר לאורך שולי הפארק. בשערי הכניסה של משעולים אלה עוצבו רחבות קטנות עם פינות ישיבה ועם ירק, וכן תמרורי אוריינטציה –עמודי תאורה, שמות המשעולים, תיבות דואר וכו'. רחבות אלו מהוות שערי כניסה לבתים.

ה"יחידה" בנויה על רשת גיאומטרית ריבועית של 12/12 מ'. הדירה מחולקת לאזור מגורים ולאזור שינה הקשורים על ידי "פרק" – חלל הכניסה. טיפוסי הבתים מורכבים מדירות של 3,4 ו-5 חדרים.

הגאומטריה הבסיסית של כל טיפוסי הדירות איפשרה ביצוע בשיטה מתועשת של יציקת דירה שלמה, בו-זמנית, בתבנית פלדה סטנדרטית.

הפתרון האקלימי בתכנון הדירה מתבסס על אלמנט בולט דמוי מגדל (קולט שמש ורוח) המופנה תמיד לדרום , גם כאשר האוריינטציה של הבית מישתנה על פני הבינוי. אלמנט זה, נוסף לכך שהוא מעצב את קו הרקיע של המיבנן ,יוצר בכניסה לדירה חלל גבוה ומאוורר.

הבניינים נצבעו בטיח אקרילי דק, בגוונים משתנים של צבעי המדבר. בקירות הפיתוח שולבו מעקות פלדה וגדרות עץ, המעשירים את עיצוב המשעולים והכניסות.

התכנון נעשה כאדריכל שותף במשרד יער אדריכלים.