Community Center and Sports Hall, Tel Aviv

Commissioned Tel Aviv Municipality
Scope Approximately 2,000 sq m
Status Implemented, 1998
Description

The center is situated on the ground of Balfour School, between two buildings on Mazeh Street. The decision to place the building right on the street ,and the ramp wall solution create a continuous facade, concocting different eras and buildings into one Tel-Avivi fabric. The building's section, with the "floating" hall, creates a roofed yard for the students. The center serves both the school (from the direction of the yard) and the community (from the direction of the street).

Architectural solutions containing historical quotes from the Modernist era, with steel and stone elements, were integrated into the design of the building. The entrance ramp enables easy access to the disabled and also allows a view of the street and the inner garden.